Contact Us: info@feelbalance.nl
Close
Reeshofdijk 5A 5044 VB Tilburg
info@feelbalance.nl
Centrum voor traumaverwerking, fysieke en mentale balans

Holistische benadering

Feel Balance staat open voor iedereen die te maken heeft met fysieke en emotionele problemen die het genieten van het dagelijks leven in de weg staan. Vaak krijgen mensen fysieke klachten als antwoord op het tobben, het mentaal niet op orde krijgen van zaken uit het leven van alledag. Feel Balance biedt een holistische werkwijze aan en combineert professionele therapieën.

Allereerst is dit geen pleidooi om de huisarts over te slaan: ga vooral altijd eerst naar een arts om fysieke klachten op te sporen en te achterhalen of er met je lichaam iets aan de hand is. Het gaat bij Feel Balance juist om zaken die geen herkenbare fysieke achtergrond hebben, maar wel op velerlei gebied last veroorzaken. Je weet niet goed wat er aan de hand is, er bestaat een onrust, een onzekerheid, een ontevredenheid of je belandt door veel zaken in een burn-out.

Wat is trauma?

We denken bij trauma al meteen aan ernstige zaken die we bewust hebben meegemaakt: een ongeluk, het verlies van een dierbare, oorlogsverled`en. Trauma kan ook onbewust zijn ontstaan door schijnbaar onbelangrijke zaken uit het verleden, een jeugd waarin veel gebeurd is, maar soms ook juist weer zo heftig, dat we die herinneringen verdrongen hebben. Je praat niet zomaar met iedereen over deze gevoelens en dit leidt vaak tot depressie of een burn-out, ook bij jongeren. Waarom kan een -voor het oor oppervlakkige- opmerking je zo raken? Waarom veroorzaakt een goed bedoeld gebaar ineens verdriet? Waarom voel je je alleen terwijl er zoveel mensen om je heen zijn? Waarom word je ineens heel boos?

Feel Balance biedt een luisterend oor voor deze mensen, jong of oud. Met alle mogelijkheden die de praktijk biedt, kunnen we na een intake samen bepalen welke weg voor jou de beste is. Gaan we aan de slag met gerichte traumaverwerking d.m.v. EMDR? Gaan we in systemisch werk bepalen welke invloeden op jouw gevoel en gedrag leidend zijn geworden? Word je gehinderd door wat je vaak jezelf oplegt maar eigenlijk niet wilt? Heb je angst voor aanraking? Wie ben je eigenlijk diep van binnen? Wie wil je zijn?

Corona gevolgen

De gevolgen van de Corona periode (en we weten niet hoe lang deze nog duurt) zijn goed merkbaar bij veel mensen. Oudere mensen mochten vaak niemand zien, laat staan aanraken, maar ook jongeren zijn in isolement geraakt door het te vaak alleen thuis achter de computer te zitten. De mens is een sociaal wezen en we hebben elkaar dan ook hard nodig.

Therapieën en behandelingen

Vergoedbare therapie

Als vergoedbare therapie kunnen we veel kanten op binnen Feel Balance. Ook fysieke spanning kunnen we behandelen d.m.v. onder andere manuele lymfedrainage, wat ook heel geschikt is voor mensen met oedeem na b.v. operaties. Vele vormen van gespannen en vocht vasthoudende delen van het lichaam zijn vaak gebaat bij deze zeer zachte vorm van massage. Denk aan restless legs, gespannen gevoel in de borst.

*Cliënten dienen zelf hun rekening in te dienen bij hun zorgverzekeraar. Feel Balance speelt hierbij geen actieve rol.

Systemisch werk
Systemisch werk

Manuele Lymfedrainage
Manuele Lymfedrainage

Lichaamsgerichte therapie
Lichaamsgerichte therapie

Niet-vergoedbare therapieën

Wellness massage
Wellness massage

Access Bars Sessies
Access Bars Sessies

* Wellnessbehandelingen vallen niet onder de CAT-geregistreerde behandelingen

Workshops

Alle workshops vinden in kleine groepen van maximaal 8 personen plaats.

Innerlijk bewustzijn workshops

Creatieve workshops

Tarieven

Alle tarieven worden vermeld inclusief 21% BTW.

Vergoedbare therapie:
Intakegesprek (telefonisch/videocall of in de praktijk): 30 minuten gratis indien het gesprek leidt tot een behandeling. Indien het blijft bij een gesprek, wordt hiervoor €30,- in rekening gebracht.

Behandeling per sessie van 1 -2 uur: € 90,00 per uur

Wellnessmassage en Bars sessies:
Per half uur: € 37,50   –  Per uur: € 70,-
Hotstone/aromatherapie: alleen per uur € 75,-

Workshops:
Deze tarieven zijn afhankelijk van de workshop zelf.

Afspraken

Afzeggen of verplaatsen afspraak:
Afspraken kunnen tot 24 uur voor het gesprek kosteloos afgezegd of verplaatst worden. Daarna wordt het normale tarief in rekening gebracht.

Betalingen:
Betalingen dienen per overschrijving voldaan te worden.

Vergoedingen:
Feel Balance is aangesloten bij het CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten). Afhankelijk van je eigen zorgverzekering is een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. Op de site van het CAT vind je welke zorgverzekeraars vergoeden via een aanvullende verzekering. Je kunt altijd contact opnemen met je eigen verzekeraar om vragen te stellen. Zie www.catvergoedbaar.nl