Manuele lymfedrainage

Wat is Manuele Lymfedrainage?

Manuele Lymfedrainage is een heel zachte, maar effectieve vorm van massage met de handen, waarbij het lichaam gestimuleerd wordt het overtollige vocht en afvalstoffen versneld via het lymfesysteem af te voeren. Ook is deze vorm van massage heel geschikt voor mensen met een burn-out of algehele vermoeidheid, omdat het werkt op het zgn. parasympatisch systeem, hetgeen de ontspanning bevordert. Een goede drainage is nooit pijnlijk, ook al is het lichaam gevoelig.

Voor wie is Manuele Lymfedrainage geschikt?

Manuele Lymfedrainage is geschikt voor mensen met klachten die te maken hebben met het vasthouden van vocht, bijvoorbeeld na operaties of na een sportblessure. Het afvoeren van vocht is namelijk erg belangrijk, gezien het druk kan uitoefenen op zenuwen en bloedvaten. Ook het afvoeren van afvalstoffen is een essentiële taak van het lymfestelsel, dat versneld wordt door het toepassen van Manuele Lymfedrainage.

In Oostenrijk en Duitsland wordt veelvuldig gewerkt met Manuele Lymfedrainage, meer nog dan in Nederland. Veel mensen hebben baat bij de behandelingen van Manuele Lymfedrainage, zowel in de sportwereld als ook bij mensen die een operatie hebben gehad of mensen die om onbekende of bekende redenen veel vocht, oedeem, vasthouden. Ook tijdens zwangerschappen is het mogelijk dat je veel vocht vasthoudt, ook dan is manuele lymfedrainage een zachte manier om meer verlichting te hebben van het vasthouden van vocht.

Manuele Lymfedrainage voor de borsten

Vrouwelijke borsten zijn altijd al in de aandacht geweest, vooral op het gebied van schoonheid en verleiding. In de laatste jaren is daar gelukkig verandering in gekomen, we zijn ons nu ook bewust van het feit dat we die borsten goed moeten verzorgen en gezond moeten houden. De Manuele Lymfedrainage richt zich bij de drainage van de borsten op het afvoeren van afvalstoffen die vaak – meer dan op andere plekken in ons lichaam – in het borstweefsel achterblijven. We knellen de borsten te vaak af met strakke kleding en beugelbeha’s. Het op jongere leeftijd zich bewust worden van de voortekens van mogelijke ziekten helpt bij het gezond houden van de borsten. Aangezien borsten een intiem gebied zijn, wordt integer gewerkt met vrouwen.

Lymftaping

Een mooie aanvulling op of alternatief van de Manuele Lymfedrainage is de Lymftaping. 

Met Lymftaping kan de drainage gedurende langere tijd doorwerken en meer effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Vrijwel direct na een operatie of letsel (bijvoorbeeld een blauwe plek of een kneuzing)  kan de tape worden aangebracht om het vocht te laten draineren, zo mogelijk na een Manuele Lymfedrainage.

Ook wanneer een letsel al langere tijd in het lichaam aanwezig is (en resultaten zijn aanwijsbaar na ettelijke jaren!!) kan met lymftaping een goed resultaat worden behaald, zowel in de bestrijding van pijn als ook vocht en zwelling zelf.

Lymftaping werkt ook heel goed bij het verminderen van littekenweefsel, het wegnemen van pijn in het bindweefsel en het zachter worden van het littekenweefsel zelf. Alle reden om Lymftaping te proberen als je last hebt van oedeem, letsels, kneuzingen en littekens.

Contact

Aan de slag met de behandeling

  Ik heb de privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord.

  Reviews

  Feel Balance
  5.0
  Gebaseerd op 5 beoordelingen
  powered by Google
  Roshanber “Roshan”Roshanber “Roshan”
  09:35 21 Mar 23
  Profiteer van de eerste sessie
  Irma CornelissenIrma Cornelissen
  09:39 09 Nov 22
  Adri is een warme, veelzijdige en toegankelijke vrouw. Ik voelde me gehoord en begrepen. Wat ik ook heel prettig vind is dat Adri je met verschillende behandelmethoden kan helpen. Adri heeft mij goed en fijn geholpen!
  Majella BoemaarsMajella Boemaars
  14:16 06 Jun 22
  Superfijn persoon die rust uitstraalt, en goed is in haar vak.Omdat Adri veel verschillende opleidingen heeft gevolgd is er altijd wel iets in haar aanbod waarmee ze je kan helpen.Ik beveel deze praktijk dan ook zeker aan!
  Femke van BeekFemke van Beek
  18:01 01 Jun 22
  Adri heeft een hele persoonlijke benadering en voelt zich erg betrokken bij je. Door haar brede scholing kan ze op diverse manieren helpen.Zeker een aanrader !!
  Marian van de BergMarian van de Berg
  11:09 09 Jun 20
  Ik heb bij Adri een EMDR-traject gevolgd waar ik van onderste boven ben. Waar ik dacht te weten hoe mijn angst was ontstaan, bleek de basis van mijn angst toch een diepere lading te hebben. Ben blij dat ik voor EMDR naar Adri ben gegaan, want met haar brede achtergrond geloof ik erin dat zij juist hierdoor in staat was om naar een diepere laag te gaan.Dankjewel!Marian.
  js_loader

  Bekijk andere therapieën

  Familieopstellingen
  Familieopstellingen

  Internal Family Systems
  Internal Family Systems

  Hypnotherapie
  Hypnotherapie

  Manuele Lymfedrainage
  Manuele Lymfedrainage