Manuele lymfedrainage

Wat is Manuele Lymfedrainage?

Manuele Lymfedrainage is een heel zachte, maar effectieve vorm van massage met de handen, waarbij het lichaam gestimuleerd wordt het overtollige vocht en afvalstoffen versneld via het lymfesysteem af te voeren. Ook is deze vorm van massage heel geschikt voor mensen met een burn-out of algehele vermoeidheid, omdat het werkt op het zgn. parasympatisch systeem, hetgeen de ontspanning bevordert. Een goede drainage is nooit pijnlijk, ook al is het lichaam gevoelig.

Voor wie is Manuele Lymfedrainage geschikt?

Manuele Lymfedrainage is geschikt voor mensen met klachten die te maken hebben met het vasthouden van vocht, bijvoorbeeld na operaties of na een sportblessure. Het afvoeren van vocht is namelijk erg belangrijk, gezien het druk kan uitoefenen op zenuwen en bloedvaten. Ook het afvoeren van afvalstoffen is een essentiële taak van het lymfestelsel, dat versneld wordt door het toepassen van Manuele Lymfedrainage.

In Oostenrijk en Duitsland wordt veelvuldig gewerkt met Manuele Lymfedrainage, meer nog dan in Nederland. Veel mensen hebben baat bij de behandelingen van Manuele Lymfedrainage, zowel in de sportwereld als ook bij mensen die een operatie hebben gehad of mensen die om onbekende of bekende redenen veel vocht, oedeem, vasthouden. Ook tijdens zwangerschappen is het mogelijk dat je veel vocht vasthoudt, ook dan is manuele lymfedrainage een zachte manier om meer verlichting te hebben van het vasthouden van vocht.

Manuele Lymfedrainage voor de borsten

Vrouwelijke borsten zijn altijd al in de aandacht geweest, vooral op het gebied van schoonheid en verleiding. In de laatste jaren is daar gelukkig verandering in gekomen, we zijn ons nu ook bewust van het feit dat we die borsten goed moeten verzorgen en gezond moeten houden. De Manuele Lymfedrainage richt zich bij de drainage van de borsten op het afvoeren van afvalstoffen die vaak – meer dan op andere plekken in ons lichaam – in het borstweefsel achterblijven. We knellen de borsten te vaak af met strakke kleding en beugelbeha’s. Het op jongere leeftijd zich bewust worden van de voortekens van mogelijke ziekten helpt bij het gezond houden van de borsten. Aangezien borsten een intiem gebied zijn, wordt integer gewerkt met vrouwen.

Lymftaping

Een mooie aanvulling op of alternatief van de Manuele Lymfedrainage is de Lymftaping. 

Met Lymftaping kan de drainage gedurende langere tijd doorwerken en meer effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Vrijwel direct na een operatie of letsel (bijvoorbeeld een blauwe plek of een kneuzing)  kan de tape worden aangebracht om het vocht te laten draineren, zo mogelijk na een Manuele Lymfedrainage.

Ook wanneer een letsel al langere tijd in het lichaam aanwezig is (en resultaten zijn aanwijsbaar na ettelijke jaren!!) kan met lymftaping een goed resultaat worden behaald, zowel in de bestrijding van pijn als ook vocht en zwelling zelf.

Lymftaping werkt ook heel goed bij het verminderen van littekenweefsel, het wegnemen van pijn in het bindweefsel en het zachter worden van het littekenweefsel zelf.

Alle reden om Lymftaping te proberen als je last hebt van oedeem, letsels, kneuzingen en littekens.

Aan de slag met de behandeling

  Ik heb de privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord.

  Bekijk andere therapieën

  Hypnotherapie

  Manuele Lymfedrainage

  Lichaamsgerichte pyschotherapie

  Systemisch werk