Contact Us: info@feelbalance.nl
Close
Randstad 22-161, 1316 BM Almere
info@feelbalance.nl

Hoe overleef ik nog een lockdown?

Almere, 27 september 2020 – Temidden van allerlei meningen en berichten over het Covid-19 virus, complottheorieën en angst bij o.a. het zorgpersoneel, dreigt voor veel mensen weer een serieuze inperking van allerlei dagelijkse bezigheden, op het werk en thuis. Koffie wordt ineens weer dat “bakkie troost”. Angst over een mogelijk ontslag groeit, angst voor verlies van klanten en mogelijk het eigen bedrijf. Zelfs een doorbetaalde baan die thuis gedaan kan worden is voor sommigen de voorbode van eenzaamheid. Het juist wel geacht worden te verschijnen op het werk zorgt weer voor een andere angst: Hoe voorkom ik besmettingen van mezelf en mijn familie? Onzekerheid op allerlei gebied viert hoogtij.

De angst zelf is een slechte raadgever en zorgt voor overmatige stress bij veel mensen. Natuurlijk weten we dat we gezonder moeten eten, meer moeten bewegen, maar dat lijkt een dooddoener. Zet jezelf er eerst maar eens toe om dat te gaan doen, terwijl er zoveel door je hoofd speelt. Verleidingen in de vorm van bankhangen, netflixen, ongezond eten liggen op de loer. Een kortstondig en tijdelijk wow-effect lost helaas op termijn niets op. Overmatig gezond leven en sporten leveren daarentegen ook stress op, omdat “het nooit genoeg is”.

Onzekerheid en onrust zijn grote boosdoeners van stress en burn-outs in ons leven. Het aanbod aan meditatieve cursussen, wandelcoaching geeft ons veel mogelijkheden om meer rust te vinden in ons leven. Voor veel mensen is dit een uitweg uit de stress en depressie. Daarnaast is het van belang dat we onszelf leren accepteren zoals we zijn. Juist nu. Juist wanneer je weer in je eentje achter die kop koffie zit. Achter dat beeldscherm.  Om jezelf echt te accepteren, kan het zijn dat je los moet komen van patronen die je al jaren achtervolgen, los van trauma’s die je onder de bank hebt gestopt omdat het anders ten koste zou gaan van je baan, je relatie. Dingen die je MOET doen van jezelf, omdat anderen dat nou eenmaal van je verwachten.

Misschien is het juist nu tijd om in deze bizarre omstandigheden jezelf beter te leren kennen, zodat je alle kracht die in je zit kunt gebruiken om er weer tegenaan te gaan. Weer een stukje vertrouwen te krijgen in het heden en de toekomst. Dan smaakt die kop koffie ook ineens weer een stuk beter.

Adri Hendriksen – Feel Balance

Bakkie Troost?