Contact Us: info@feelbalance.nl
Close
Randstad 22-161, 1316 BM Almere
info@feelbalance.nl

Therapiesessies

Waarom coaching specifiek voor vrouwen?

Vrouwen spelen van oudsher een specifieke rol in de samenleving en in het gezin. deze rol is in de laatste decennia veranderd en vraagt veel aanpassingen, vaak onbewust. Vrouwen zijn vaak voelers en denkers tegelijk en willen alles goed doen. Het is dan ook geen wonder dat veel vrouwen tegen een grens aanlopen van wat mogelijk is. Jonge vrouwen moeten van alles van zichzelf en de omgeving. Ze rennen vaak maar door zonder zichzelf rust te gunnen of eerlijk ervoor uit te komen dat ze niet alles tegelijk kunnen.

Veel vrouwen in de leeftijd van 40 – 60 jaar hebben of krijgen te maken met een veranderende leefsituatie. Vrouwen die in de jaren ’60 en ’70 opgegroeid en opgevoed zijn hebben vaak andere waarden en normen meegekregen dan die van de wereld waarin we nu leven. Persoonlijke omstandigheden zijn anders, het gezin is veranderd, er wordt meer van de vrouwen gevraagd op het werk, terwijl de vrouw vaak in het gezin nog wel de spil is waarom het allemaal draait. zet daar het zgn. “empty-nest-syndrom” bij, evenals de mantelzorg die vaak op de vrouw neerkomt, dan is het niet zo vreemd dat ze naast de vele fysieke ongemakken die de overgang brengt het soms niet meer zien zitten. In de coaching gaan we in op al die veranderingen en wat ze voor jou als vrouw betekenen. Je kunt de omstandigheden niet veranderen, wel de manier waarop je ermee omgaat. Door heel goed naar jezelf te kijken en te luisteren leer je jezelf beter kennen en kun je de omstandigheden vaak beter het hoofd bieden.

Vaak lopen we met stress in ons leven veel te lang door zonder echt te kijken naar een oplossing.  Soms hebben we medicijnen nodig om ons leven er weer wat rooskleuriger te laten uitzien. Natuurlijk moeten we met gezondheidsproblemen naar een arts die kijkt wat er aan de hand is. Soms is er echter sprake van een dieperliggende emotie of herinnering, die zoveel emoties losmaakt, waardoor het dagelijks leven ernstig verstoord raakt. Soms veroorzaakt dit alles zelfs een burn-out. Vaak gaat dit alles gepaard met fysieke klachten. Veel mensen verbijten hun emoties, stoppen ze weg, maar vergeten dat ze dan een disbalans in hun systeem veroorzaken die alleen nog maar meer klachten geeft, zowel op fysiek als op emotioneel gebied.

Graag ga ik met jou in de coaching sessies op zoek naar dieperliggende oorzaken voor stress, gevoelens van onbegrip, weerstand of angst. Misschien is er iets wat je al sinds je jeugd voor iedereen verborgen houdt, iets waarvoor je je schaamt of iets waarvan je al lang niet zou durven dromen dat het tevoorschijn komt. Vaak weten we niet eens wat in ons verleden heeft gespeeld, we zijn erg handig in het doen alsof. Wie ben je in je diepste wezen? Waarom laat je jezelf niet zien zoals je eigenlijk bent? Je zult merken dat je de wereld op een andere manier kunt gaan zien en beter bestand bent tegen lastige situaties.

Hoe zien die coaching sessies eruit?

Via diverse methodes probeer ik je te brengen naar de kern van jezelf, het kind in je, zoals je in de wereld bent gekomen, een kind met heel veel kwaliteiten, dromen en mogelijkheden. Wie mag en kun je zijn, zodat je in deze maatschappij in gezond balans met jezelf kunt zijn? Hoe vaak vragen we ons niet af waarom we doen wat we doen: te ver meegaan in beslissingen, jezelf ondergeschikt maken aan anderen etc.  Overgangscoaching kan jou verder helpen om jouw eigen balans in deze soms lastige, maar ook bijzondere periode te vinden. De sessies kunnen bestaan uit voice dialogue, ademsessies, systemisch werk, gestalttherapie, lichaamswerk en polariteitsmassage.

Bij een voice dialogue gaan we op zoek naar en in gesprek met alle “sub-ikken” die jou hebben helpen overleven. In de ademsessies concentreren we ons op jouw lichaam, de ademhaling en je innerlijk. In systemisch werk stellen we in een schematische representatie jouw naasten op om te ervaren wat je voor hen gedragen hebt en wat dat voor jou in het heden betekent. In gestalttherapie ervaar je wat een belangrijk persoon in jouw leven jou te zeggen heeft en wat jij hem/haar te zeggen hebt. Bij lichaamswerk vertelt je lichaam waar zich knelpunten bevinden en bij polariteitsmassage mag je ervaren hoe je lijf reageert op wat je zelf met je meedraagt, een massage die zowel fysiek als energetisch werkt.

Daarnaast is de EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) therapie een mogelijke vorm van therapie, waarbij herinneringen aan een schokkende gebeurtenissen geen of minder effect krijgt op het hier en nu. EMDR krijgt steeds meer positieve feedback.

Wil je meer informatie over spirituele therapie of een afspraak maken? Laat je contactgegevens achter en ik bel je spoedig terug! Zoek je naast innerlijke balans ook naar lichamelijk rust? Kijk eens bij de overige massagebehandelingen.

Behandelingen

Familieopstellingen
Ademwerk
Gestalttherapie
Voice Dialogue
Lichaamswerk
Traumatherapie

Sessies vanaf € 95,-

Coaching sessies duren 60 minuten of langer en worden altijd in overleg bepaald na een intake gesprek.