Familieopstellingen

Een familieopstelling is een fysieke weergave van een familiesysteem. Het doel van een opstelling is om kenmerken en onbewuste dynamieken naar voren te krijgen, te openbaren en deze uiteindelijk terug te geven aan degene bij wie deze horen.

De familieopstelling bij Feel Balance vindt plaats in kleine groepen van 6-10 deelnemers en begint met een kort gesprek over het thema van degene die een vraag inbrengt n.a.v. zijn of haar huidige leven. De persoon vertelt de feiten uit zijn familiestamboom, waarna de begeleider de vraaginbrenger verzoekt om mensen te kiezen die voor zijn familieleden representant willen zijn. Deze representanten krijgen een gekozen plek in de ruimte en de opstelling geeft inzicht doordat de representanten informatie verschaffen over gevoelens en gedachten die zij doorkrijgen. Het is geen toneelspel! Vaak zijn mensen verbaasd en geraakt door hetgene wat op hun pad komt, zowel als vraagsteller als ook als representant.

Vanuit symptomen op het persoonlijk vlak (bijvoorbeeld angsten, doelen niet halen, relatieproblemen, etc.) wordt de onderliggende dynamiek in het systeem zichtbaar. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk, waardoor de energie weer kan stromen. Mensen komen weer in hun kracht en het systeem kan herstellen door een gezonde plek voor alle leden te vinden. Het is elke familieopstelling weer bijzonder, hoe dit gebeurt.

Luister ook het interview met Adri Hendriksen bij NPO Radio1: https://www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nacht-van/9bc4b26d-8dc3-4e3d-986d-32a17b5fbd04/2024-04-09-familiesystemen

Aan de slag met de behandeling

    Ik heb de privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord.