Internal family systems (informed)

In het dagelijks leven worden we soms geholpen (of gehinderd) door “delen” in onszelf, van wie we niet beseffen, dat we die hebben. We reageren misschien boos op iemand, terwijl we dat eigenlijk niet zo willen of bedoelen.

Als we zelf (Self) deze “delen” in onszelf gaan herkennen, kunnen we ze integreren als we ze nog nodig hebben, maar ook om ze heen: Ik hoef dan bijvoorbeeld niet boos te worden als ik me realiseer dat het gebeuren alleen maar iets raakt wat niet (meer) bij mij hoort.

We noemen deze delen de managers of beschermers (protectors), omdat zij kwetsbare stukjes in onszelf beschermen en ons niet nog een keer aan moeilijke of traumatische gebeurtenissen willen blootstellen. Als we deze kwetsbare stukken in onszelf kunnen helen, hebben we ook deze managers niet meer nodig.

Heel heftige managers noemen we Firefighters, omdat zij op een zeer heftige manier uiting geven aan ons gevoel, waar we echt niet meer bij durven en willen komen. Onze exiles (bannelingen) durven zich dan niet te laten zien. Als we hen door ons “Self” kunnen geruststellen, omdat we niet meer in die kwetsbare situatie van toen zitten, kan er diepliggend trauma worden opgelost.

Deze vorm van therapie is in Amerika ontwikkeld door Richard Schwartz en wordt vaak in de traumatherapie toegepast.

Het is een heel fijne manier om mee te werken. Alles komt voort uit het Self, daarvanuit kunnen de delen geheeld worden.

Voor meer info: https://ifs-institute.com/

Contact

Aan de slag met de behandeling

  Ik heb de privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord.

  Reviews

  Feel Balance
  5.0
  Gebaseerd op 5 beoordelingen
  powered by Google
  Roshanber “Roshan”Roshanber “Roshan”
  09:35 21 Mar 23
  Profiteer van de eerste sessie
  Irma CornelissenIrma Cornelissen
  09:39 09 Nov 22
  Adri is een warme, veelzijdige en toegankelijke vrouw. Ik voelde me gehoord en begrepen. Wat ik ook heel prettig vind is dat Adri je met verschillende behandelmethoden kan helpen. Adri heeft mij goed en fijn geholpen!
  Majella BoemaarsMajella Boemaars
  14:16 06 Jun 22
  Superfijn persoon die rust uitstraalt, en goed is in haar vak.Omdat Adri veel verschillende opleidingen heeft gevolgd is er altijd wel iets in haar aanbod waarmee ze je kan helpen.Ik beveel deze praktijk dan ook zeker aan!
  Femke van BeekFemke van Beek
  18:01 01 Jun 22
  Adri heeft een hele persoonlijke benadering en voelt zich erg betrokken bij je. Door haar brede scholing kan ze op diverse manieren helpen.Zeker een aanrader !!
  Marian van de BergMarian van de Berg
  11:09 09 Jun 20
  Ik heb bij Adri een EMDR-traject gevolgd waar ik van onderste boven ben. Waar ik dacht te weten hoe mijn angst was ontstaan, bleek de basis van mijn angst toch een diepere lading te hebben. Ben blij dat ik voor EMDR naar Adri ben gegaan, want met haar brede achtergrond geloof ik erin dat zij juist hierdoor in staat was om naar een diepere laag te gaan.Dankjewel!Marian.
  js_loader

  Bekijk andere therapieën

  Familieopstellingen
  Familieopstellingen

  Internal Family Systems
  Internal Family Systems

  Hypnotherapie
  Hypnotherapie

  Manuele Lymfedrainage
  Manuele Lymfedrainage