Contact Us: info@feelbalance.nl
Close
Randstad 22-161, 1316 BM Almere
info@feelbalance.nl

Manuele Lymfedrainage

Wat is Manuele Lymfedrainage?

Manuele Lymfedrainage is een heel zachte, maar effectieve vorm van massage met de handen, waarbij het lichaam gestimuleerd wordt het overtollige vocht en afvalstoffen versneld via het lymfesysteem af te voeren. Ook is deze vorm van massage heel geschikt voor mensen met een burn-out of algehele vermoeidheid, omdat het werkt op het zgn. parasympatisch systeem, hetgeen de ontspanning bevordert. Een goede drainage is nooit pijnlijk, ook al is het lichaam gevoelig.

Voor wie is Manuele Lymfedrainage geschikt?

Manuele Lymfedrainage is geschikt voor mensen met klachten die te maken hebben met het vasthouden van vocht, bijvoorbeeld na operaties of na een sportblessure. Het afvoeren van vocht is namelijk erg belangrijk, gezien het druk kan uitoefenen op zenuwen en bloedvaten. Ook het afvoeren van afvalstoffen is een essentiële taak van het lymfestelsel, dat versneld wordt door het toepassen van Manuele Lymfedrainage.

In Oostenrijk en Duitsland wordt veelvuldig gewerkt met Manuele Lymfedrainage, meer nog dan in Nederland. Veel mensen hebben baat bij de behandelingen van Manuele Lymfedrainage, zowel in de sportwereld als ook bij mensen die een operatie hebben gehad of mensen die om onbekende of bekende redenen veel vocht, oedeem, vasthouden. Ook tijdens zwangerschappen is het mogelijk dat je veel vocht vasthoudt, ook dan is manuele lymfedrainage een zachte manier om meer verlichting te hebben van het vasthouden van vocht.

Manuele Lymfedrainage voor de borsten

Vrouwelijke borsten zijn altijd al in de aandacht geweest, vooral op het gebied van schoonheid en verleiding. In de laatste jaren is daar gelukkig verandering in gekomen, we zijn ons nu ook bewust van het feit dat we die borsten goed moeten verzorgen en gezond moeten houden. De Manuele Lymfedrainage richt zich bij de drainage van de borsten op het afvoeren van afvalstoffen die vaak – meer dan op andere plekken in ons lichaam – in het borstweefsel achterblijven. We knellen de borsten te vaak af met strakke kleding en beugelbeha’s. Het op jongere leeftijd zich bewust worden van de voortekens van mogelijke ziekten helpt bij het gezond houden van de borsten. Aangezien borsten een intiem gebied zijn, wordt integer gewerkt met vrouwen.

 

 

Lymfetaping

Bij lymfetaping wordt het effect van lymfedrainage versterkt: afvalstoffen en vocht worden via het lymfetaping geleid en versneld afgevoerd. Ook oneffendheden en pijnlijke plekjes bij littekens worden via de lymfetaping op een zachte en effectieve manier behandeld.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Laat je contactgegevens achter en ik bel je spoedig terug!

Is lymfedrainage niet wat je zoekt? Bekijk dan de andere massage behandelingen.

Behandelingen

 Sessie 25min – €35
Sessie 50min – €65

Afspraak maken